Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

UR Samhällskunskap

Studio 65 : Utrotningshotad mat

Som äldre har vi sett mattrender komma och gå. Ska man sörja att mycket husmanskost gått i graven, eller är det bara att välkomna alla nya rätter som kommer från när och fjärran? Programmet gästas av Bosse Nilsson, kock som fostrats i Tore Wretmans anda, och mathistorikern Richard Tellström, känd från bland annat Historieätarna i SVT. Äldreexperten Britt Östlund beskriver hur mat från vår uppväxt kan ha betydelse för att väcka minnen och motverka demens. Anne-Marie Lindstedt och Ingemar Albertsson har startat ett matprojekt där de utgår från gamla Husmoderns köksalmanack och äter sig igenom olika årtionden från förr.