Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

drama/komedi

Captain Fantastic

En skog. En hjort. Plötsligt framträder ett leransikte. Det är en människa, blickstilla, kamouflerad för jakt. Där i USA:s vildmark bor en hel familj. En pappa, som har valt att uppfostra sina barn avskurna från civilisationen, och hans sex vältränade barn. Barnen vet allt om att överleva i skogen men inget om vardagen i samhället. Alla är mycket kultiverade och lärda. De tränar, läser, diskuterar och spelar instrument. Men när en tråkig nyhet når dem åker de till staden för första gången på tio år.

Den mycket intressanta filmen bjuder på svart komik och öppnar för diskussion om konsumtion, religion, undervisning, föräldraskap och människans förmåga att lära.
Tänk upplysningen och Jean Jaques Rosseaus Émile, fast nutida.

Regissör: Matt Ross
Distributör: Scanbox