Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

hem- och konsumentkunskap

Det dolda sockret

Vi svenskar äter mest godis i hela världen, mer än 13 kilo choklad och godis per person och år. Livsmedelsbranschen har sina knep för att få oss att handla mer och mer godis. Produkter som ser ut nyttiga ut kan i själva verket vara riktiga sockerbomber. Hur många sockerbitar är det egentligen i frukostflingorna och fruktyoghurten? I filmen reder vi ut det här med socker och hur mycket man kan stoppa i sig och fortfarande må bra. Vad gör sockret med oss och hur kommer det sig att vi människor naturligt dras till mat som smakar sött? Nutritionisten Anna-Karin Quetel reder ut begreppen och journalisten Thomas Hedlund har granskat godisbranschen. Vi får också några tips på bra mellanmål och lördagsgodis, från Ina som bloggar om bakning och träning.