Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Värdegrund

Svarta rosor och en röd klänning

Hur får du tillbaka självförtroendet om ditt tidigare utseende inte finns längre? Går det att förlåta den som förstört ditt ansikte? Och var hittar du kraften att gå vidare?

Laxmi, Ritu och Roopa är tre unga kvinnor som på olika sätt hittar vägar att fortsätta med sina liv, trots att alla fått förstörda ansikten och fysiska men genom syraattacker. Till sin hjälp har de brev, en symaskin, svarta rosor – och varandra.

Varje år faller hundratals indiska kvinnor offer för syraattacker, ett brott som lämnar bestående och livslånga ärr. Men många av de drabbade vittnar om att det är de sociala konsekvenserna som är allra värst. I Indien arbetar organisationen Stop Acid Attacks sedan 2013 med att hjälpa kvinnor som utsatts – samtidigt som man försöker förbättra rättsprocesserna för de drabbade och få ett förbud mot syraförsäljning.

OBS! Vi vill förvarna om att filmen innehåller bilder som kan uppfattas som obehagliga.

Ålder för filmen bör ses som en fingervisning. Vi rekommenderar alltid att läraren ser filmen innan visning för att avgöra om den passar eleven/klassen.

• Produktionsland: Indien
  • Produktionsår: 2014