Thriller

Dunkirk

Dunkirk är en av 2017 års storfilmer och en episk krigsskildring skriven och regisserad av Christopher Nolan. Filmen är ett krigsdrama som skildrar evakueringen av hundratusentals soldater från kuststaden Dunkirk under andra världskriget. De två soldaterna Tommy (Fionn Whitehead) och Gibson (Aneurin Barnard) träffar varandra på stranden medan Tommy begraver en av sina fallna kamrater. Tillsammans med en annan soldat, Alex (Harry Styles), försöker de lämna Dunkirk. På andra sidan Doverkanalen befinner sig David Dawson (Mark Rylance) hans son Peter (Tom Glynn-Carney) och hans vän George (Barry Keoghan), ombord på deras båt, Moonstone, och gör allt de kan för att hjälpa till med evakueringen. Den världskända och kritikerrosade regissören Christopher Nolan ligger bakom detta välgjorda krigsdrama. Med en sån rutinerad filmskapare är vi helt bekväma med att säga att när du ser den kommer du inte bli missnöjd. Med sig har han bland annat Fionn Whitehead, Tom Hardy, Kenneth Branagh, Harry Styles, Cillian Murphy och James Bloor. Så passa på medan du känner suget, streama Dunkirk online nu på Plejmo.
  • Originaltitel: Dunkirk
  • Produktionsår: 2017
  • Genre(s): Thriller, Action, Krig, Drama, Historia
  • Åldersgräns: Från 15 år