Tema: Vår planet

Lär om de sinnrika sambanden mellan vindar, väder och årstider. Här har vi samlat några fantastiskt fina kvalitetsproduktioner om vår planet och dess historia,vår natur, våra årstider och väder. De flesta av filmerna är indelade i kapitel för att ge en översikt och öka användbarheten. Se de riktigt fina 3D-animationerna i Jorden - en planet i solsystemet samt Jorden - klimat, växtlighet, årstider som förklarar allt från jordens rotation och omloppsbana, passadvindarnas rörelse till hur gradnät fungerar. I samma serie hittar du även filmerna Landformer och Marklära. Lär mer om vädret i Väderencyklopedin och passa på att uppleva världens äldsta nationalpark och dess årstider i den fina BBC-produktionen Yellowstone.

Ett tips är också att ta en titt på  BBC-serien Människans planet med inspirerande historier om hur människor har skapat märkvärdiga lösningar för att leva i strängaste köld, i brännande hetta, i tropiska skogar, i tunn luft vid strömmande vatten med mera.
I stort sett överallt på vår planet anpassar sig människor till ett liv i extremt olika klimat och på vitt skilda geografiska platser. Nedan ser du filmer på temat för olika åldrar.