Vänligen logga in för att se på film
UR
Samhällskunskap
UR Samtiden - Hållbar nutrition för hälsa : Matvanor och socioekonomi
Irene Mattisson från Livsmedelsverket berättar om en kartläggning av vilka samband mellan matvanor och socioekonomi som finns i Sverige. Med tidigare vetenskapliga studier som underlag beskriver hon den ojämlika hälsan. I studien har olika parametrar och begrepp använts, som exempelvis fetma i förhållande till utbildningsnivå, tandhälsa, matvanor och konsumtion. Inspelat den 13 april 2018 på Hotel Quality Friends, Solna. Arrangör: Dietisternas riksförbund.- Originaltitel: UR Samtiden - Hållbar nutrition för hälsa : Matvanor och socioekonomi
- Bolag: UR
- Produktionsår: 2018
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Samhällskunskap Individer och gemenskaper Demografi
- Speltid: 34 min
- Tillgänglig till: 2024-06-30