Pedagogiska frågor

UR Samtiden - Humanist- och teologdagarna 2019 : English Only på högstadiet?

Undervisning i engelska präglas ofta av ett ideal där läraren uteslutande pratar engelska. Även om det är bra att prata så mycket engelska som möjligt kan följden bli att förkunskaper som eleverna har i andra språk inte används. Använder de English Only i flerspråkiga klassrum? Uppmuntrar de till användning av andra språk? Vilken uppfattning har elever med olika språklig bakgrund om engelsklärarens val av språk på lektionerna? Marie Källkvist och Henrik Gyllstad, docenter i engelska vid Språk- och litteraturcentrum, diskuterar. Inspelat den 5 april 2019 på Lunds universitet. Arrangör: Lunds universitet.

• Originaltitel: UR Samtiden - Humanist- och teologdagarna 2019 : English Only på högstadiet?
  • Produktionsår: 2019
  • Ämnen: Pedagogiska frågor