Vänligen logga in för att se på film
UR
Kemi
Sverige forskar : Framtidens mat
Forskare arbetar för att göra mat av sådant som annars riskerar att slängas bort. Framtidens mat kan bestå av spillprodukter från livsmedelsindustrin till exempel rester från fisk- och växtbearbetning. För att det ska ske krävs utveckling av metoder för såväl nyttigt näringsinnehåll som rätt textur och konsistens – och god smak. Mehdi Abdollahi, docent i livsmedelsvetenskap, och Elahe Sharifi, doktorand i livsmedelsvetenskap, vid Chalmers i Göteborg, visar arbetet med att framställa hållbar och hälsosam mat.- Originaltitel: Sverige forskar : Framtidens mat
- Bolag: UR
- Medverkande: Mehdi Abdollahi, Elahe Sharifi
- Produktionsår: 2025
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Kemi Maten och hälsan
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Speltid: 3 min
- Tillgänglig till: 2029-06-30