Vänligen logga in för att se på film
UR
Samhällskunskap
UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Den arktiska matens framtid
Även om Arktis redan är en viktig livsmedelsproducerande region, har den inte uppfyllt sin fulla potential. Professor Michael Hall, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, förklarar hur regionen ska bli bättre på att ta vara på den samiska och arktiska gastronomins marknadsvärde. Inledning av Carita Bengs. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).- Actors: Michael HallCarita Bengs;
- Originaltitel: UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Den arktiska matens framtid
- Bolag: UR
- Produktionsår: 2022
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Samhällskunskap Individer och gemenskaper Nationella minoriteter
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Språk: Engelska
- Speltid: 21 min
- Tillgänglig till: 2024-06-30