Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

UR Samhällskunskap

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Den vilda fjällrödingens väg från jokk till kock

Julia Carillo, doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, berättar om sitt forskningsprojekt om hållbar gastronomi. Det här är något som intresserar fler och fler, men vad lägger man in i begreppet "hållbar gastronomi"? Kan det handla om näringstäta livsmedel eller att bevara ett kulturarv? Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).