Vänligen logga in för att se på film
UR
Samhällskunskap
UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Den vilda fjällrödingens väg från jokk till kock
Julia Carillo, doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, berättar om sitt forskningsprojekt om hållbar gastronomi. Det här är något som intresserar fler och fler, men vad lägger man in i begreppet "hållbar gastronomi"? Kan det handla om näringstäta livsmedel eller att bevara ett kulturarv? Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).- Actors: Julia Carillo;
- Originaltitel: UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Den vilda fjällrödingens väg från jokk till kock
- Bolag: UR
- Produktionsår: 2022
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Samhällskunskap Individer och gemenskaper Nationella minoriteter
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Språk: Svenska
- Speltid: 13 min
- Tillgänglig till: 2024-06-30