Vänligen logga in för att se på film
UR
Samhällskunskap
UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Samisk och arktisk mat ur ett näringsperspektiv
Renkött innehåller ungefär fyra gånger så mycket vitamin B12 som fläskkött. I den samiska matlagningen har näringsinnehållet i maten alltid varit viktigt. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, berättar om det samiska köket. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).- Actors: Lena Maria Nilsson;
- Originaltitel: UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Samisk och arktisk mat ur ett näringsperspektiv
- Bolag: UR
- Produktionsår: 2022
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Samhällskunskap Individer och gemenskaper Nationella minoriteter
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Språk: Svenska
- Speltid: 19 min
- Tillgänglig till: 2024-06-30