Vänligen logga in för att se på film
UR
Samhällskunskap
UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Tillagning av traditionell fisksoppa
Golleguolli är ett projekt vars syfte är att sprida och bevara kunskapen om samisk matlagning och matkultur. Arto Saijets visar hur han tillagar en fisksoppa enligt ett gammalt familjerecept. Det långsiktiga målet är att intresset för det samiska köket ska öka och att efterfrågan på samiska produkter ska stiga. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, centrum för samisk forskning, presenterar filmen. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).- Actors: Arto SaijetsLena Maria Nilsson;
- Originaltitel: UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi : Tillagning av traditionell fisksoppa
- Bolag: UR
- Produktionsår: 2022
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Samhällskunskap Individer och gemenskaper Nationella minoriteter
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Speltid: 14 min
- Tillgänglig till: 2024-06-30