Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott Och Hälsa

En dag i taget – Alkoholism

Kerstin är en ensamstående och frånskild mamma. Hon jobbar på servicehus, är trött på sitt arbete och känner att hon sällan får uppskattning för det hon gör. Det hon fruktar allra mest är att sonen Jon hellre ska bo med sin pappa och hans nya fru. Från att ha tagit ett glas vin för att kunna slappna av blir Kerstins alkoholkonsumtion så småningom allt större. Hon smyger med flaskorna och tror sig dölja drickandet, tills bubblan en dag spricker och hon tvingas konfrontera sitt problem.

En dag i taget skildrar våra vanligaste folksjukdomar och tar upp alkoholism, ätstörningar, panikångest och medicinmissbruk.Varje program skildrar på ett realistiskt sätt hur det är att råka i ett missbruk - men också vilken väg det finns tillbaka. Samtliga läkare och terapeuter spelar sig själva. Göran Stangertz är regissör.

Med de här filmerna vill vi dels upplysa de människor som inte vet vad folksjukdomarna innebär, men framför allt vill vi ge dem som plågas en knuff mot ett bättre liv och visa på att det finns vägar ut.

SVT logotyp