Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm religionskunskap

Jag är muslim 6 – Framtiden

Del 6 av 6

Saadia, konstnärinna, anser att samhället måste agera mot hatet mot muslimer men också att man inom islam måste utvecklas och frigöra kvinnan från mannen. Avsnittet bygger på att olika muslimer ser framtiden som att islam kommer utvecklas och formas till att passa in i den nya kontexten som Sverige är.

Sånt som är svårt att integrera är slöja, skillnaden mellan man och kvinna, slakten och musiken. Vi i Sverige har inga yttre attribut eller vägledningar i vardagen som gör att det syns om du är kristen. Det är en kontrast mot islam som har många olika påbud.

Vi ser en utveckling och acceptans i samhället där till exempel ramadan har fått ta plats. Så även om det är en mörk tid nu tror och hoppas muslimerna i serien att det kommer bli bättre.

  • Kommer det bildas en balans inom islam och i svenska samhället?

 

Hur är det att vara muslim i Sverige?

Anna Lindman har sökt svaret och byggt upp denna serie genom att möta människor som tror på Islam och bor i olika delar av Sverige. Hon ställer de adekvata och obekväma frågorna på sitt alltid så ödmjuka sätt när vi får följa med Anna hem till familjer, in till moskéer och ut i samhället.
Ärliga och härliga män och kvinnor beskriver förhållandet mellan svenska samhället och sin tro och att få utöva den här i Sverige. Krockarna och möjligheterna, frustrationen och tacksamheten, ytterligheter och oförstånd. En filmserie som helt enkelt ger inblick för den som inte vet och samhörighet för den som delar att tro.

SVT logotyp