Fördelar med Film och Skola

lärare framför elever

En strömmande helhetslösning för skolan
Med Film och Skola kan din skola få en helhetslösning med strömmande utbildningsfilm och spelfilm, med stor bredd och kvalitet.

Alla lärare får tillgång
Med Film och Skola får alla lärare på skolan egen inloggning och samma tillgång till alla filmer i abonnemanget ni har valt.

Kvalitativa handledningar
Till utbildningsfilmerna finns handledningar med fakta, övningar och diskussionsfrågor. Även spelfilmer har ibland handledningar. Som lärare kan du också förbereda genom att skapa klipp.

Enkel att använda och kunnig support
Med Film och Skolas årsabonnemang för utbildningsfilm och spelfilm kan du titta på hur många filmer du vill. Utan administration, leveranstider och upphovsrättsproblem. Filmtjänsten är lätt att förstå och använda. Dessutom kan du se de senaste filmerna i HD.

Utbud med kvalitet och bredd
Våra utbildningsfilmer kommer från leverantörer som SVT, BBC, svenska filmare och utländska läromedelsproducenter. Våra spelfilmer kommer från såväl de flesta amerikanska stora filmbolagen som välkända nordiska filmbolag. Därutöver köper vi även in film från filmfestivaler – allt för att åstadkomma ett framtida utbud med ännu större kvalitativ bredd.

Utbud som uppdateras
På vår filmtjänst finns ett mycket stort utbud att botanisera i. Utbudet växer och uppdateras löpande tack vare våra fasta avtal med de flesta och största filmbolagen.

Startsidan
Vår startsida skiftar utseende flera gånger i månaden med filmer vi vill tipsa om, ofta med ett aktuellt tema.

Temasidor
På sajten har vi samlat relevanta titlar under olika teman som mobbning, hållbar utveckling, bok och film med mera.
Du hittar dem enkelt via ”Tema” i menyraden högst upp.

På vår Facebooksida tipsar vi regelbundet om filmer, ofta kopplade till dagsaktuella händelser.

Upphovsrätten
För en skola innebär ett samarbete med oss att du följer upphovsrättslagen. Filmarna får betalt för sitt arbete och kan fortsätta producera film av hög kvalité.

Skolfederation
Intresserad av Skolfederation? Film och skola har redan gjort förberedelser för detta.