Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Filmnavet Fysik

Historiska forskare – Albert Einstein

Möt Albert Einstein och lär dig om några av hans mest kända upptäckter och forskningar inom fysik. Albert Einstein var den första forskare som bevisade sammanhanget hur tid, rum och massa hör ihop. Visste du att Albert Einstein också hann med att uppfinna kylskåpet samt att han fick ett nobelpris?

Följ med på en tidsresa! Så länge som människan har funnits så har nyfikenheten funnits! Överallt runtomkring oss ser vi resultat av uppfinningar och vetenskapliga upptäckter. Clara sitter i sitt rum och läser om Albert Einstein och relativitetsteorin. Hon förstår ingenting av detta. Clara reser tillbaka i tiden för att fråga Albert Einstein vad han egentligen menar med relativitetsteorin. Kan Alfred få Clara att förstå teorin?

Serien "Historiska forskare" lyfter fram några av de viktigaste forskarna genom historien och vi får veta vad de blivit kända för. Vi lär känna personen bakom forskningen och fördjupar oss i deras arbete. Forskare som lyfts fram i serien är Alfred Nobel, Lise Meitner, Pythagoras, Gregor Mendel, Tycho Brahe, Marie Curie, Galileo Galilei, Albert Einstein med flera.