Samhällskunskap

Perspektiv på världen - teckenspråkstolkat : Krig och konflikt

1948 antogs FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Den slår fast att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Dessutom finns Genèvekonventionen om civilas rättigheter i krig. Men många länder bryter mot överenskommelserna. En sjättedel av världens barn lever i eller i närheten av väpnade konflikter, det motsvarar 357 miljoner. De allra farligaste länderna är Afghanistan, Somalia och Syrien. Vi möter Omar som bara var ett barn när han fängslades och torterades under kriget i Syrien.

• Originaltitel: Perspektiv på världen - teckenspråkstolkat : Krig och konflikt
  • Produktionsår: 2018
  • Ämnen: Samhällskunskap, Mänskliga rättigheter, Samhällskunskap, Politik och statskunskap, Konflikter och konflikthantering
  • Målgrupper: Gymnasieskola