Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Värdegrund

Tonåring om ångest

Sam och Aneekah berättar
Sam och Aneekah var båda inte särskilt sociala som unga. De kände sig obekväma och saknade självförtroende gentemot andra människor. I olika vardagssammanhang upplevde de att de var annorlunda och kände det som att andra såg på dem som konstiga. Ju äldre de blev desto mer växte obehagskänslan. Till slut kom det ångestattacker, ofta när de var i skolmiljö. Den fysiska och psykiska anspänningen, som de beskriver målande, gör att de isolerar sig allt mer. Ingen förstår dem. Skola och liv blir lidande. Men båda fångas sen upp av psykiatrin och de stärks verkligen av att få prata med någon om alla tankar och känslor.

  • ”Vikten av att lära sig hantera intensiv och närvarande ångest för ett fungerande liv.”

Tonåring om... är en animerad dokumentärserie med fristående avsnitt där ungdomar berättar om svåra händelser som de fått tackla under sin uppväxt. Berättelserna initieras med hur problemen började och hur det sen var att leva med det, tills det gick utför... Men varje historia avslutas med en positiv känsla som växer fram när de fått stöd.
En serie i tidens anda där psykisk hälsa lyfts mer och mer på skolors agenda.

 

Globala målen - god hälsa och välbefinnande

Denna film berör det globala målet 3: God hälsa och välbefinnande: Säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar

Globala målen