Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott Och Hälsa, Värdegrund

Tonåring om självskadebeteende

India berättar
När India började på högstadiet tyckte hon det var spännande och skrämmande på samma gång. Allt var nytt och hon gjorde sig till genom att klä sig och lyssna på samma musik som andra. Någonstans där hamnade hon i en identitetskris. Med en känsla av att alla tittade på henne och granskade allt det hon sa och gjorde. Den krypande osäkerheten växer sig starkare och en dag visar en vän henne hur hon hanterar sitt mående genom att skära sina armar. De finner en destruktiv vänskap i att bota smärtan i bröstet med att skära sig på kroppen. Idag är hon omvänd till en positiv och social person.

       ”– När jag skär mig gör det mindre ont i bröstet. Det andra kan jag plåstra.”

Tonåring om... är en animerad dokumentärserie med fristående avsnitt där ungdomar berättar om svåra händelser som de fått tackla under sin uppväxt. Berättelserna initieras med hur problemen började och hur det sen var att leva med det, tills det gick utför... Men varje historia avslutas med en positiv känsla som växer fram när de fått stöd.
En serie i tidens anda där psykisk hälsa lyfts mer och mer på skolors agenda.

 

Globala målen - god hälsa och välbefinnande

Denna film berör det globala målet 3: God hälsa och välbefinnande: Säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar

Globala målen